Telegram laat 'laatst-gezien-status' veranderen per persoon

© CIDimport

Telegram laat 'laatst-gezien-status' veranderen per persoon

Geplaatst: 20 november 2014 - 08:44

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:04

Redactie ID.nl

Weet je nog? Toen Facebook WhatsApp overnam? Toen stapte iedereen zogenaamd over naar het veilige alternatief Telegram. Uiteindelijk blijkt slechts een marginaal deel van de overstappers echt te zijn gebleven, maar desalniettemin heeft Telegram een aantal nieuwe functies toegevoegd die het privacy-vriendelijke alternatief voor WhatsApp nog een stukje aantrekkelijker te maken.

Zo kunnen gebruikers van Telegram nu aan- en uitzetten wanneer ze voor het laatst online zijn geweest, maar dan per specifieke gebruiker. Als je bijvoorbeeld wel wil dat je vriendin je status kan zien, maar je schoonmoeder niet, dan kun je dat precies zo instellen.

Automatisch verlopen

Ook kunnen gebruikers instellen dat zij een inactief account automatisch laten verwijderen. Als je bijvoorbeeld een maand geen gebruik hebt gemaakt van Telegram, worden al je gegevens automatisch verwijderd van de server - inclusief al je berichten. Benieuwd hoeveel gebruikers Telegram dan nog overhoudt...

Gifjes

De nieuwe versie van de app heeft ook Googles nieuwe 'Material Design'-look gekregen, het uiterlijk dat Google in Android lollipop doorvoert. Tot slot is het nu ook mogelijk om gifjes te versturen via de app.

Telegram is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten