Televisieserie van Myst in de maak

© CIDimport

Televisieserie van Myst in de maak

Geplaatst: 8 oktober 2014 - 06:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:29

Redactie ID.nl

Ken je Myst nog? De populaire pc-avonturengame maakte furore in de jaren '90 en komt nu terug als een televisieserie. Deze wordt ondersteund door een Myst-game voor tablets en smartphones, die het verhaal van de serie extra diepgang geeft.

Daarover schrijft filmwebsite Variety vandaag. De makers van Myst hebben er een deal over gesloten met productiemaatschappij Legendary Entertainment. De broers Rand en Robyn Miller waren verantwoordelijk voor de originele Myst-game uit 1993.

Onduidelijk is nog of de serie op televisie wordt uitgezonden of enkel via digitale kanalen als Netflix.

Puzzels

In Myst worden spelers op een mysterieus eiland gedropt, waar ze zonder tekst of uitleg aan hun lot werden overgelaten om puzzels op te lossen. Voor de tijd was de game daardoor revolutionair en de destijds indrukwekkende grafische kwaliteit zorgde ervoor dat mening pc-speler Myst op zijn computer had staan.

De eerste Myst bleek dan ook de bestverkopende pc-game aller tijden, totdat The Sims in 2002 deze titel zou overnemen. De vijfde en laatste Myst-game kwam uit in 2005. Gezamenlijk is de serie goed voor meer dan vijftien miljoen verkochte games.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten