'Terugroepen iPhone 4 kost Apple anderhalf miljard'

© CIDimport

'Terugroepen iPhone 4 kost Apple anderhalf miljard'

Geplaatst: 14 juli 2010 - 08:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 11:23

Redactie ID.nl

Als Apple de door antenneproblemen geplaagde iPhone 4 zou terugroepen kost dat het bedrijf zeker anderhalf miljard dollar, voorspelt een analist.Toni Sacconaghi - analist bij Bernstein Research - acht het hoogst onwaarschijnlijk dat Apple de iPhone 4 terugroept, vanwege de extreem hoge kosten van zo'n stap. Hij verwacht eerder dat de fabrikant voor elke eigenaar een rubberen hoesje beschikbaar zal stellen, die de antenne afschermt. Deze zouden Apple slechts een dollar per stuk kosten. Sinds de Amerikaanse consumentenbond in Consumer Reports enkele dagen geleden een negatief koopadvies gaf over de iPhone 4, zijn de aandelen Apple vier procent gekelderd. De problemen blijken groter te zijn dan de fabrikant aanvankelijk wilde erkennen, daar hebben nieuwe software en een pr-offensief weinig aan kunnen veranderen. De druk op Apple om serieuze maatregelen te nemen neemt toe.

Als Apple de door antenneproblemen geplaagde iPhone 4 zou terugroepen kost dat het bedrijf zeker anderhalf miljard dollar, voorspelt een analist.Toni Sacconaghi - analist bij Bernstein Research - acht het hoogst onwaarschijnlijk dat Apple de iPhone 4 terugroept, vanwege de extreem hoge kosten van zo'n stap. Hij verwacht eerder dat de fabrikant voor elke eigenaar een rubberen hoesje beschikbaar zal stellen, die de antenne afschermt. Deze zouden Apple slechts een dollar per stuk kosten.

Sinds de Amerikaanse consumentenbond in Consumer Reports enkele dagen geleden een negatief koopadvies gaf over de iPhone 4, zijn de aandelen Apple vier procent gekelderd. De problemen blijken groter te zijn dan de fabrikant aanvankelijk wilde erkennen, daar hebben nieuwe software en een pr-offensief weinig aan kunnen veranderen. De druk op Apple om serieuze maatregelen te nemen neemt toe.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten