TeslaCrypt-ransomware te omzeilen via ontsleutel-software ESET 2016-05-20T10:59:16

eBay lanceert vr-bril Shopticals voor virtual reality-warenhuis

Speedlink Calado-muis klikt muisstil

TeslaCrypt-ransomware te omzeilen via ontsleutel-software ESET

TeslaCrypt-ransomware te omzeilen via ontsleutel-software ESET

Wie getroffen is door de TeslaCrypt-ransomware kan voortaan een tooltje laten draaien om weer toegang te krijgen tot zijn bestanden, zonder daarvoor losgeld te hoeven betalen.

De meesterbreinen achter de gijzelsoftware gooien de handdoek in de ring en hebben de universele sleutel daarbij openbaar gemaakt. Onderzoekers van ESET bouwden daarop de TeslaCrypt Decyptor, een programmaatje dat scant op versleutelde bestanden en ze weer toegankelijk maakt.

Einde TeslaCrypt?

Waarom de criminelen hebben besloten hun praktijken te stoppen, is niet duidelijk. TeslaCrypt leek nochtans erg lucratief. Deze ransomware kwam in het afgelopen kwartaal veruit het meeste voor, zo bleek eerder uit onderzoek van Kaspersky

Download hier de TeslaCrypt Decryptor van ESET.

Helaas blijven er nog genoeg andere vormen van ransomware over. Lees daarom ook: Wat is ransomware en wat kun je er tegen doen?


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord