The Hateful Eight en andere bioscoopfilms nu al gelekt

© CIDimport

The Hateful Eight en andere bioscoopfilms nu al gelekt

Geplaatst: 21 december 2015 - 10:49

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:00

Redactie ID.nl

Het is dit jaar vroeg kerstmis voor internetpiraten. De langverwachte nieuwe film van Quentin Tarantino draait pas vanaf vrijdag in de bioscoop, maar is nu al op torrentsites te vinden. Overigens samen met andere films.

The Hateful Eight (zoals de film heet) is volgens de schattingen van Torrentfreak al meer dan 200.000 keer gedownload. Ook Leonardo DiCaprio's The Revenant is illegaal te downloaden, terwijl de film pas tijdens de kerst in de bios is te zien.

De gelekte films zijn afkomstig van zogenaamde screeners, versies die onder meer naar de jury van de Oscars worden verzonden. Ze mogen de films van tevoren zien, zodat ze tijdig kunnen bepalen welke in de prijzen vallen.

'Goeie kwaliteit'

Toch zorgen dit soort screeners er vaak voor dat films al vroeg op torrentsites worden gezet. Dit keer valt op dat de gelekte films een goeie kwaliteit hebben. Er zit bijvoorbeeld geen watermerk overheen, wat je in dit soort gevallen vaak wel ziet.

De vooralsnog anonieme uploaders verklaren dat ze de komende dagen zo'n 40 online gaan zetten. Daad is inmiddels bij woord gevoegd. Ook bioscoopfilms als In the Heart of the Sea en Steve Jobs zijn al illegaal te downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten