Tiener vindt kwetsbaarheid in Dell-pc's 2019-05-04T09:55:16

Minste kans op phishing-mails in het weekend

Avast Secure Browser

Tiener vindt kwetsbaarheid in Dell-pc's

Tiener vindt kwetsbaarheid in Dell-pc's

De 17-jarige ethische hacker Bill Demirkapi heeft een kwetsbaarheid ontdekt in de SupportAssist-software van Dell, die standaard geïnstalleerd staat op pc's van dit merk. Onder bepaalde omstandigheden konden hackers via die weg het systeem overnemen.

SupportAssist is een programmaatje dat Dell-computers up-to-date houdt door de juiste drivers voor je te downloaden en te installeren. Demirkapi ontdekte echter dat kwaadwillenden juist via die weg malafide software op systemen kunnen laden. 

Is dat een groot risico? Niet echt. Ten eerste moet een hacker er al voor zorgen dat je naar een nepsite gelokt wordt, waar code in zit die de SupportAssist-software als het ware kraakt. Daarnaast moet diegene op hetzelfde netwerk als jij zitten.

Risico

De grootste kans op het maken van slachtoffers, zou zo iemand bijvoorbeeld hebben op plaatsen met openbare wifi. Toch zijn er geen aanwijzingen voor dat het lek actief misbruikt is.

Dell neemt hoe dan ook het zekere voor het onzekere en heeft een patch uitgebracht. Zorg ervoor dat jouw versie van SupportAssist nummer 3.2.0.90 of hoger heeft. Alle oudere versies zijn kwetsbaar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord