Tiener wint wereldkampioenschap Tetris

© CIDimport

Tiener wint wereldkampioenschap Tetris

Geplaatst: 22 oktober 2018 - 05:47

Aangepast: 30 augustus 2022 - 08:00

Redactie ID.nl

De 16-jarige Joseph Saelee is de nieuwe wereldkampioen van het klassieke puzzelspel Tetris. Tijdens de jaarlijkse Classic Tetris World Championships versloeg hij Jonas Neubauer, die daarvoor al zeven keer eerder had gewonnen.

Neubauer verdedigde zijn titel voor de vierde keer op rij. Van de negen edities die tot dusver zijn gehouden verloor hij er slechts eentje, in 2014. Des te opvallender was het dat Saelee won. De tiener deed namelijk pas voor de eerste keer mee. De organisatoren noemen hem dan ook een wonderkind.

Om van je tegenstander te winnen in Tetris, is het de bedoeling om de hoogste highscore te halen. Punten zijn te scoren door horizontale rijen te maken met de vallende blokken, zodat ze van het speelveld verdwijnen. Doe je dat niet efficiënt genoeg, dan loopt het speelveld vol en ben je game over.

Inhaalrace

Het scherm van Neubauer liep vol met een score van 915800. Daarna kon de voormalig wereldkampioen alleen nog maar toekijken hoe Saelee door bleef spelen voor een hogere score. Hij haalde uiteindelijk 934880 punten en won daarmee de Classic Tetris World Championships. Bekijk hieronder dat moment terug. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten