Tieners riskeren pc-beveiliging voor gratis downloads

© CIDimport

Tieners riskeren pc-beveiliging voor gratis downloads

Geplaatst: 10 juli 2006 - 05:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:01

Redactie ID.nl

Europese tieners zijn bereid om de beveiliging van hun thuiscomputer op het spel te zetten voor gratis content, meldt McAfee.

Tieners riskeren pc-beveiliging voor gratis downloads

Europese tieners zijn bereid om de beveiliging van hun thuiscomputer op het spel te zetten voor gratis content, meldt McAfee. En dat nét nu de zomervakantie (met meer pc-tijd thuis dus) aangebroken is...

Uit het onderzoek, verricht onder 615 tieners in de leeftijd van 13 tot 17 jaar uit zes Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Italië), bleek dat 40% zich geen zorgen maakt over de risico's van virussen en andere bedreigingen bij het downloaden van muziek of video content en dat meer dan de helft (56%) regelmatig sites zoals Kazaa en Limewire gebruikt, beruchte bronnen voor kwaadwillige content.

Het onderzoek liet ook zien dat er onder de Europese tieners vaak sprake is van onverschilligheid en onwetendheid, waardoor hun eigen waardevolle digitale content, zoals muziek en foto’s, gevaar loopt door cybercriminelen.

Een kwart (24%) maakt zich geen zorgen om internetbeveiliging als ze online zijn en een derde (30%) controleert slechts zelden of de beveiligingssoftware up-to-date is. Nederlandse tieners maken zich trouwens het minste zorgen: 52% denkt niet na over internetbeveiliging bij het online gaan. Opvallend: zij zijn binnen Europa ook het meest actief als het gaat om bestandsuitwisseling, bijna driekwart (74%) downloadt regelmatig van illegale sites. Ook downloads scannen blijkt niet altijd te gebeuren: 37% van de Europese tieners scant gedownloade bestanden of e-mailbijlagen niet op virussen of andere bedreigingen alvorens de bestanden te openen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten