‘TikTok werkt aan eigen muziekstreamingdienst’ 2022-08-01T09:18:17

Valve schroeft productie Steam Deck op

WhatsApp geeft groepsadmins meer mogelijkheden

‘TikTok werkt aan eigen muziekstreamingdienst’

‘TikTok werkt aan eigen muziekstreamingdienst’ Bron: Unsplash

Het lijkt erop dat TikTok, bekend van korte video’s en muziek, werkt aan een eigen muziekstreamingdienst. Daar is een patent voor opgedoken.

Het patent is ontdekt door Business Insider. In dat patent wordt de naam TikTok Music gebruikt. Met de dienst kun je muziek “kopen, afspelen, delen en downloaden” via een applicatie.

Gebruikers kunnen tevens afspeellijsten aanmaken, delen en aanbevelen. Daarnaast kunnen ze reageren op audio, evenals muziek en video livestreamen. Dit is de tweede keer dat het bedrijf zo’n patent aanvraagt.

TikTok werkt aan streamingdienst?

Het onlangs opgedoken patent was aangevraagd bij het Amerikaanse patentenbureau. Maar afgelopen november vroeg moederbedrijf ByteDance al eenzelfde patent in Australië aan.

Dat TikTok aan een muziekstreamingdienst zou werken is niet vreemd. Het bedrijf heeft immers al ervaring met het verkrijgen van rechten van muziek en biedt al zo’n dienst aan.

In India, Brazilië en Indonesië biedt ByteDance namelijk de dienst Resso aan. Per november 2021 heeft de dienst zo’n veertig miljoen gebruikers, aldus de betaalwebsite The Information.

In die landen probeert ByteDance mensen via TikTok naar Resso te krijgen. Wellicht wil het moederbedrijf nu een tweede dienst lanceren voor de rest van de wereld, die kan leunen op de populaire naam van de kortevideodienst.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord