TimeLine van Facebook toont je hele leven

© CIDimport

TimeLine van Facebook toont je hele leven

Geplaatst: 23 september 2011 - 06:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:26

Redactie ID.nl

Facebook presenteerde gisteren tijdens de F8-conferentie in San Francisco een aantal belangrijke vernieuwingen waarvan de meest besproken ongetwijfeld de TimeLine is. Deze functie maakt het mogelijk om je hele leven op een tijdlijn in kaart te brengen.

Facebook heeft momenteel 800 miljoen gebruikers, op een recorddag waren er 500 miljoen gebruikers tegelijk online. 350 van de 800 miljoen bezoekt Facebook ook mobiel.

TimeLine


De TimeLine laat een tijdlijn zien waarop in chronologische volgorde een overzicht wordt getoond van je leven waarbij Facebook een scheiding maakt tussen de belangrijke en onbelangrijke zaken en ook de meeste actuele gebeurtenissen de meeste aandacht schenkt in het overzicht. De onbelangrijke zaken krijgen ook een minder prominente plek om een duidelijk overzicht te houden. De gebruiker kan via app veel gebeurtenissen automatisch in de TimeLine laten zetten.

Apps
Nieuw zijn ook de toevoeging van apps. Facebook wil zichzelf opwerken tot de social media hub voor alles wat je met elkaar wilt delen. Door samenwerkingsverbanden met een aantal mediabedrijven zoals Netflix (videodienst in Amerika) en Spotify kan men ook media delen. Je kunt dan laten weten naar welke serie je kijkt of wat voor nieuwsbericht je leest en muziek je luistert. Met de  app van Spotifiy is het zelfs mogelijk mee te luisteren waar een vriend op dat moment naar luistert. 

 

Ticker
Nieuw is ook een korte berichtenservice die naast de bestaande status updates komen te staan. In de Ticker-berichten kun je zaken melden die je niet belangrijk genoeg vindt voor een status update. Het werkt een beetje zoals Twitter.

 

Je hele leven bekend op Facebook


Hoewel Facebook de mogelijkheid geeft om aan te geven met die je wat deelt, geef je met deze nieuwe mogelijkheden nog meer van jezelf bloot. Je hele leven is in kaart gebracht en slingert dan ergens op internet. Hoewel het een leuk concept is, zitten er nog wel wat haken en ogen aan wat betreft je privacy natuurlijk aangezien je er altijd van uit moet gaan dat alles wat je deelt toch ooit openbaar kan worden op internet. 

 

Beschikbaarheid


De TimeLine en de belangrijke social media apps worden de komende weken uitgerold. In eerste instantie in de Verenigde Staten. Wanneer wij in Nederland toegang krijgen tot de nieuwe functionaliteit is niet bekend. 

 

Wat vind jij?


We zijn benieuwd wat onze lezers van de TimeLine vinden? Laat het ons weten via de poll op de homepage!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten