Timon Zintel (13) 8e op WK Microsoft Word

© CIDimport

Timon Zintel (13) 8e op WK Microsoft Word

Geplaatst: 26 augustus 2015 - 08:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:57

Redactie ID.nl

De dertienjarige Timon Zintel is namens Nederland achtste geworden tijdens de wereldkampioenschappen Microsoft Office Word, die van 9 tot 12 augustus werden gehouden in Dallas.

Timon is “superblij” met zijn achtste plaats tijdens het 14e Microsoft Office Specialist World Championship. “Een mooie positie voor een wereldkampioenschap.” Aan de wedstrijd deden 145 deelnemers mee, uit 47 landen. Lee Pak Hei uit Hong Kong bereikte de eerste plaats.

Te laat begonnen

Timon verloor naar eigen zeggen 10 minuten doordat de opdrachten niet zoals hij gewend was onderaan het Word-document stonden, maar op papier, in een map die voor hem op tafel lag. “Ik liet de map dicht, en klikte op ‘Examen starten’. Daana maakte ik pas de map open. Ik ben eerst tien minuten bezig geweest met uitzoeken hoe je het examen moet maken. Ik denk dat ik alle opdrachten wel goed had, maar ik heb dus wel een beetje tijdverlies gehad.”

Nederland deed ook mee in de categorie Excel 2013. De twintigjarige student bedrijfseconomie Domingo Deira van de Hogeschool van Amsterdam bereikte namens Nederland een tiende plaats.

"Prachtige tijd"

Timon had nog nooit gevlogen en was nog nooit naar de VS geweest. “Het was een prachtige tijd. De sfeer in het hotel was geweldig. Ik had een grote eigen kamer waar je verstoppertje kan spelen in de klerenkast, met een King Size bed. Ik heb nog nooit zo lekker geslapen. Ook was het leuk om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. We hebben samen een Texaanse ranch bezocht, waardoor ik ook nog een cowboy-sfeer heb meegekregen.”

Nederlandse winnaar

In mei van dit jaar haalde de dertienjarige gymnasiast Timon Zintel van het Driestar College in Gouda via Slim.nl een certificaat als 'Microsoft Office Specialist', net als 10,000 andere leerlingen in Nederland. Timon haalde echter de maximale score van 1,000 punten en kreeg daarom van Slim.nl bericht dat hij zich had gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen Office Word 2013, in juni op het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft in Schiphol. De leeftijdgrens voor deelname was 22 jaar. Timon was van de ongeveer 30 kandidaten de jongste deelnemer. Maar tot ieders verrassing won Timon het Nederlandse kampioenschap. Met afstand zelfs: hij maakte opnieuw geen fouten en rondde alle opdrachten in 11 minuten af, terwijl deelnemers er maximaal 50 minuten over mochten doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten