Toch geen verplichte tracker van Beslist.nl

© CIDimport

Toch geen verplichte tracker van Beslist.nl

Geplaatst: 1 augustus 2014 - 09:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:01

Redactie ID.nl

Beslist.nl gaat webwinkels toch niet verplicht stellen een tracking pixel te plaatsen om zo het aankoopgedrag van klanten te volgen. Vorige week stuitte de prijsvergelijker nog op verzet.

Onder andere Bol, Wehkamp, Coolblue en Fonq wilden de tracking pixel niet installeren en namen in overweging de samenwerking met Beslist te stoppen. 

Met de tracking pixel zouden webwinkels Beslist betalen per aankoop en niet langer per klik. Volgens de prijsvergelijksite is dat eerlijker, maar deze zou daarmee ook inzicht krijgen in de bezoekcijfers van de aangesloten webwinkels.

Keuze

Beslist verduidelijkt vandaag dan ook dat beide modellen blijven bestaan en dat webwinkels zelf mogen kiezen of ze de nieuwe tracking-methode willen hanteren.

Nieuwe webwinkels die zich bij Beslist aansluiten hebben geen keus en zijn wel verplicht de pixel op hun website te plaatsen. Beslist wil namelijk op den duur alsnog volledig overstappen op die methode, zo laat het bedrijf weten aan e-commerse site Twinkle.

Wehkamp

Opvallend genoeg werd eerder vandaag duidelijk dat Wehkamp duizenden artikelen van Beslist heeft teruggetrokken. Dat zou echter niets te maken hebben met de tracker, maar met 'iets anders technisch.'

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten