Toch nog een extra update voor Windows 7 2020-01-29T11:04:21

Samsung Galaxy Z Flip specificaties en afbeeldingen gelekt

Review: AMD Radeon RX 5500 XT

Toch nog een extra update voor Windows 7

Toch nog een extra update voor Windows 7

Hoewel de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari jongstleden is gestopt, brengt Microsoft alsnog een extra update uit. Dit vanwege een bug die het bedrijf zelf introduceerde bij de 'laatste' Windows 7-update.

Update KB4534310 zou eigenlijk de laatste reguliere update voor Windows 7 zijn. Bugfixes en beveiligingsupdates zouden daarna enkel nog beschikbaar zijn voor (met name) zakelijke gebruikers die voor 'extended support' betalen. Probleem: de update zorgde ervoor dat de bureaubladachtergrond-functie van Windows 7 niet meer naar behoren functioneerde. 

Lees ook: Overstappen of niet, vier opties voor Windows 7-liefhebbers

Wanneer een afbeelding op uitgerekt staat ingesteld, blijft enkel een zwarte achtergrond over. In eerste instantie leek het er op dat Windows 7-gebruikers hiermee zouden moeten leven. Nu verklaart Microsoft aan techsite The Verge dat er wel degelijk nog een extra update uitkomt, die dit probleem verhelpt. Wel zo netjes, gezien het bedrijf de fout zelf introduceerde.

Wanneer?

Het is nog even de vraag wanneer deze update uitkomt. Heb je last van deze bug, houd de komende tijd dan de Windows Update-instellingen in de gaten. Tot die tijd kun je desktopafbeeldingen bijvoorbeeld op gecentreerd of 'naast elkaar' laten staan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord