Toetsenbordloze BlackBerry Evolve onthuld

© CIDimport

Toetsenbordloze BlackBerry Evolve onthuld

Geplaatst: 3 augustus 2018 - 11:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:32

Redactie ID.nl

Optiemus Infracom kondigt vandaag twee nieuwe BlackBerry-modellen aan, de Evolve en Evolve X. Die vallen met name op omdat ze niet van een toetsenbord voorzien zijn, terwijl het merk daar juist bekend om staat.

BlackBerry maakt al een poosje geen eigen smartphones meer. Het bedrijf focust juist op software en apps. Maar andere fabrikanten, zoals Optiemus Infracom en TCL, mogen wel de BlackBerry-naam aan hun nieuwe telefoons verbinden. Dat is nu opnieuw het geval.

Het voornaamste verschil tussen de Evolve en de duurdere Evolve X is de processor - die van de X is sneller. Beide bevinden zich niettemin in het middensegment. De Evolve heeft daarnaast 4 GB ram, de X heeft 6 GB ram.

Overeenkomsten

Overeenkomsten zijn er ook. Zo hebben ze beide een 6-inch scherm met 18:9 beeldverhouding, 64 GB opslagruimte, een 4000 mAh accu, een usb-c-aansluiting en een vingerafdrukscanner op de achterkant. Ook zijn ze alle twee volgeladen met BlackBerry-apps.

Vooralsnog komen de toestellen alleen in India uit. Wie in Nederland een BlackBerry zoekt, kan kijken naar de recente BlackBerry Key2 - mét toetsenbord. Daarover lees je bij ons binnenkort een uitgebreide recensie. 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten