Toeval? Apple zoekt antennespecialisten

© CIDimport

Toeval? Apple zoekt antennespecialisten

Geplaatst: 30 juni 2010 - 11:06

Aangepast: 21 oktober 2022 - 10:20

Martijn Overman

Een week nadat bekend werd dat er grote problemen zijn met de signaalontvangst van de iPhone 4, staan er diverse vacatures voor antenne-ingenieurs op Apples vacature-overzicht.De bestellingen van de nieuwe smartphone breken alle records, maar de eerste serieuze problemen hebben zich reeds aangediend. Bezitters klagen vooral over het wegvallen van het signaal als zij de telefoon in de hand houden. Het lijkt er sterk op dat de antennes aan de zijkant van de iPhone hun werking verliezen als ze via vingers met elkaar in verbinding komen. Hoewel Apple richting buitenwereld doet of er niets aan de hand is, neemt de Californische fabrikant het probleem blijkbaar wel degelijk serieus. Op de eigen banensite staan sinds een week niet minder dan acht vacatures voor antennespecialisten. Eerder deze week dacht Apple het probleem simpel buiten de deur te kunnen houden door het eigen straatje schoon te vegen. Een uitgelekt document beschrijft de procedure die medewerkers moeten volgen wanneer een klant met deze klachten komt. Kort samengevat: het ligt in elk geval niet aan het apparaat, maar houdt u hem eens anders vast en probeert u het anders eens met een plastic of rubberen hoes.   

Toeval? Apple zoekt antennespecialisten

Een week nadat bekend werd dat er grote problemen zijn met de signaalontvangst van de iPhone 4, staan er diverse vacatures voor antenne-ingenieurs op Apples vacature-overzicht.

De bestellingen van de nieuwe smartphone breken alle records, maar de eerste serieuze problemen hebben zich reeds aangediend. Bezitters klagen vooral over het wegvallen van het signaal als zij de telefoon in de hand houden. Het lijkt er sterk op dat de antennes aan de zijkant van de iPhone hun werking verliezen als ze via vingers met elkaar in verbinding komen.

Hoewel Apple richting buitenwereld doet of er niets aan de hand is, neemt de Californische fabrikant het probleem blijkbaar wel degelijk serieus. Op de eigen banensite staan sinds een week niet minder dan acht vacatures voor antennespecialisten. 

Eerder deze week dacht Apple het probleem simpel buiten de deur te kunnen houden door het eigen straatje schoon te vegen. Een uitgelekt document beschrijft de procedure die medewerkers moeten volgen wanneer een klant met deze klachten komt. Kort samengevat: het ligt in elk geval niet aan het apparaat, maar houdt u hem eens anders vast en probeert u het anders eens met een plastic of rubberen hoes.  

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten