TomTom en Vodafone willen fileleed verzachten

© CIDimport

TomTom en Vodafone willen fileleed verzachten

Geplaatst: 27 oktober 2006 - 07:10

Aangepast: 19 september 2022 - 12:50

Redactie ID.nl

TomTom en Vodafone Nederland gaan samen een nieuwe technologie ontwikkelen die de manier waarop mensen hun dagelijkse routes plannen, radicaal zal veranderen. Het nieuwe systeem moet vanaf de tweede helft van 2007 beschikbaar zijn.

TomTom en Vodafone willen fileleed verzachten

TomTom en Vodafone Nederland gaan samen een nieuwe technologie ontwikkelen die de manier waarop mensen hun dagelijkse routes plannen, radicaal zal veranderen. Het nieuwe systeem moet vanaf de tweede helft van 2007 beschikbaar zijn. Met TomToms technologie zullen (anonieme!) gsm-signalen - aangeleverd door het mobiele netwerk van Vodafone Nederland – omgezet worden in nauwkeurige, real-time informatie over de snelheid en de richting van rijdende auto's op de Nederlandse wegen. De nieuwe technologie neemt het op tegen de traditionele manieren van het verzamelen van verkeersinformatie, zoals inductielussen en camera's. Voordelen zijn onder meer dat er 24 uur per dag verkeersgegevens voorhanden zijn van praktisch alle wegen in Nederland, dat de real-time verkeersinformatie nooit meer dan drie minuten oud is en dat er niet enkel informatie wordt gegeven over de lengte van de file, maar nauwkeurige deur-tot-deur reistijd.

De technologie is op regionaal niveau al getest. Wereldwijd zal dit de eerste keer zijn dat de dienst op landelijk niveau wordt ingezet. In eerste instantie zal de informatie exclusief beschikbaar zijn voor geregistreerde TomTom gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten