TomTom gaat navigatie-app maken voor Mozilla's Firefox OS

© CIDimport

TomTom gaat navigatie-app maken voor Mozilla's Firefox OS

Geplaatst: 23 april 2015 - 11:25

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:42

Redactie ID.nl

Navigatiemaker TomTom gaat samenwerken met Mozilla om kaarten te maken voor Firefox OS. Het bedrijf gaat een speciale kaarten-app ontwikkelen voor het besturingssysteem, dat naast het bestaande Here Maps moet draaien op smartphones.

Dat zegt het Nederlandse bedrijf vandaag. De app komt in de Firefox Marketplace te staan, de app-winkel van het besturingssysteem.

Navigatie

Het gaat om de app Maps Online, dat TomTom ook al voor andere besturingssystemen heeft gebouwd. Daarnaast bouwt TomTom een navigatie-app met turn by turn-navigatie. Die komt in eerste instantie alleen beschikbaar bij de Spaanse telecomprovider Télefonica.

Firefox OS

Télefonica is een van de weinig maatschappijen die nu al Firefox-toestellen verkoopt. Mozilla hoopt met Firefox OS een concurrent te worden voor iOS en Android, al zit het besturingssysteem nog in een beta-fase.

Mobiel

Het is nog niet bekend wanneer de TomTom-app klaar is om te downloaden, en wanneer die in Nederland verschijnt. Het bedrijf werkt de laatste maanden hard aan betere mobiele apps. Hoewel navigatie op de smartphone tegenwoordig veel populairder is via Google Maps, probeert TomTom wel bij te benen. Het bedrijf levert daarom onder andere kaartdata aan Apple voor Apple Maps, en onlangs bracht het een app uit waarmee je op Android 75 kilometer gratis kunt navigeren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten