Top 10 gevaarlijke Android-apps 2013-11-04T15:53:35

Sandy 'frankenstorm' live online te volgen

Anonymous valt Farmville-makers aan

Top 10 gevaarlijke Android-apps

Top 10 gevaarlijke Android-apps

Talking Tom Cat Free, een gratis app waarin een virtuele kat je napraat is volgens Amerikaans beveiligingsbedrijf TrustGo de gevaarlijkste Android-app met de meeste downloads.

Talking Tom Cat Free, een gratis app waarin een virtuele kat je napraat is volgens Amerikaans beveiligingsbedrijf TrustGo de gevaarlijkste Android-app met de meeste downloads. Ook andere pratende dieren-apps staan in de top 10 gevaarlijkste populaire apps.

Met gevaarlijk bedoelt TrustGo dat de apps het telefoonnummer stelen en soms doorverkopen aan derden, ongewenste advertenties tonen, de ID van het apparaat stelen om mogelijk de telefoon over te nemen en iconen plaatsen om gebruikers te misleiden om meer apps te downloaden.

Talking Tom Cat Free en de andere pratende dieren-apps stelen het telefoonnummer en de apparaat-ID’s om deze vervolgens door te verkopen aan derden. Talking Tom Cat is meer dan 50 miljoen keer gedownload.

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord