Torrents streamen en downloaden vanuit je browser met Seedr

© CIDimport

Torrents streamen en downloaden vanuit je browser met Seedr

Geplaatst: 20 januari 2016 - 12:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:48

Redactie ID.nl

Het wordt telkens makkelijker om films en series te bekijken zonder ervoor te hoeven betalen. Dat bewijst de populariteit van Popcorn Time inmiddels al een poosje. Maar zelfs daarbij was enige technische kennis nodig om de software op je pc te krijgen.

Dat het nóg simpeler kan, bewijst Seedr. Seedr noemt zichzelf een 'torrentclient in de cloud'. Waar het op neerkomt, is dat je alleen nog maar een browser nodig hebt om torrents zowel naar je computer te downloaden, als te streamen.

Het maakt de instapdrempel voor illegaal downloaden wederom lager. Normaal gesproken moet je programma's als uTorrent of qBittorrent installeren om bestanden via torrents binnen te hengelen. Als je niet oppast, komt er ook nog adware mee.

Slepen en kijken

Voor Seedr hoef je alleen maar een account aan te maken. Vervolgens sleep je een torrentbestand in de webinterface of plak je een url/magnetlink in het daarvoor bestemde vak. En klaar ben je. Je kunt direct beginnen te kijken en eventueel ondertitels aanzetten.

Torrents streamen en downloaden vanuit je browser met Seedr-15766654

© CIDimport

Torrents streamen en downloaden vanuit je browser met Seedr-15766658

© CIDimport

Je verkeer wordt versleuteld, zodat niet te zien is wat je downloadt. Als je echter bang bent voor boetes kun je nog beter een VPN verbruiken. Dan is helemaal niet meer te achterhalen dat je op de site bent geweest.

Overigens is er ook een Chrome-extensie van Seedr beschikbaar en is een koppeling met Kodi mogelijk.

Gratis of abonnement

Seedr is gratis, waarbij je 2 GB aan opslagruimte voor bestanden krijgt. Dat is niet bijzonder veel, want één aflevering van je favoriete serie is waarschijnlijk al groter dan dat. 

Je kunt ook een abonnement aansluiten voor 9,95 of 14,95 per maand. Je krijgt dan meer opslagruimte (tot 250 GB), kunt meer bestanden tegelijk downloaden en torrents zijn dan ook in HD te streamen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten