Torrentsite 1337X in nieuw jasje

© CIDimport

Torrentsite 1337X in nieuw jasje

Geplaatst: 2 november 2016 - 08:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:47

Redactie ID.nl

Na het wegvallen van Kickass Torrents krijgen concurrerende downloadsites er veel nieuwe bezoekers bij. Dat geldt ook voor de torrentsite 1337X. Om nog populairder te worden, is de homepagina in een nieuw jasje gestoken.

De landingspagina van 1337X toonde in eerste instantie direct een lijst van torrents, in verschillende categorieën. Handig, maar het zorgde er ook voor dat de site een gemakkelijk doelwit was voor auteursrechthebbende organisaties die illegale downloadsites buiten de Google-zoekresultaten willen houden.

Zoekvenster

De nieuwe homepagina van 1337X toont helemaal geen torrents meer, maar alleen een zoekvenster en categorieën als films, muziek en games. Op die manier hoopt de site toch weer vaker op te gaan duiken in Google, waardoor potentieel veel nieuwe downloaders worden aangetrokken. Op den duur moet 1337X ook een forum krijgen, waar leden met elkaar kunnen chatten.

Lees ook: De beste alternatieven voor Kickass Torrents

Overigens wordt het belang van vindbaarheid van torrents in zoekmachines nogal eens overschat, zo vindt bijvoorbeeld ook Google zelf. Internetpiraten zijn erg trouw aan hun favoriete torrent-adressen en hebben die vaak in hun favorieten staan. Als ze de nieuwste films willen downloaden, Googlen ze daar dus helemaal niet naar. Ze surfen direct naar de torrentsites die ze al kennen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten