Torrentsites moeilijker vindbaar op Britse Google en Bing

© CIDimport

Torrentsites moeilijker vindbaar op Britse Google en Bing

Geplaatst: 20 februari 2017 - 13:55

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:04

Redactie ID.nl

Google en Microsoft helpen de Britse film- en muziekindustrie tegen internetpiraterij door links naar illegale downloadsites lager in de zoekresultaten te tonen.

Dat meldt onder meer Torrentfreak. De maatregelen zijn het resultaat van onderhandelingen tussen de Britse overheid, Google, Microsoft (Bing) en de Intellectual Property Office - de Britse variant op Stichting Brein. 

De auteursrechtenorganisatie wil links naar illegale downloadsites zoals The Pirate Bay zo ver mogelijk weg laten stoppen in de zoekresultaten, terwijl links naar legale alternatieven juist hoger moeten eindigen.

Automatisch aanvullen

Het idee daarachter is dat internetgebruikers minder geneigd zijn om de illegale route naar films en muziek te nemen. Daarom wil men ook dat het automatisch aanvullen van de zoekmachines wordt aangepast, zodat mensen niet op ideeën worden gebracht.

Het zijn voor internetpiraten  roerige tijden in het Verenigd Koninkrijk. Sinds kort kunnen ze mailtjes van de overheid verwachten, zodra aan de hand van hun ip-adres wordt achterhaald dat ze illegaal hebben gedownload.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten