TPB-downloadster krijgt Winnie de Poeh laptop terug

© CIDimport

TPB-downloadster krijgt Winnie de Poeh laptop terug

Geplaatst: 30 november 2012 - 12:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:18

Redactie ID.nl

Het negenjarig Fins meisje dat vorige week afstand moest doen van haar Winnie de Poeh laptop wegens ‘illegaal downloaden’ krijgt haar spullen weer terug.

Het negenjarig Fins meisje dat vorige week afstand moest doen van haar Winnie de Poeh laptop wegens ‘illegaal downloaden’ krijgt haar spullen weer terug. De vader van het meisje heeft besloten om een deel van de opgelegde boete te betalen om verdere juridische stappen te voorkomen.

De vader van het meisje kreeg een boete opgelegd van €600 nadat het meisje had geprobeerd om een album te downloaden via The Pirate Bay. De download mislukte, waarna de vader alsnog een origineel exemplaar kocht, maar de boete bleef staan. Omdat de man weigerde te betalen, deed de politie een inval in het huis van het man en nam vervolgens de Winnie de Poeh laptop van het meisje in beslag.

Hoewel de vader, de betrokken artiest, de Finse bevolking en zelfs de Finse minister van Cultuur klachten hadden over de buitensporige actie, bleef de anti-piraterij groep CIAPC dreigen met juridische stappen. De man heeft nu toegegeven aan de eis om €300 te betalen: de helft van het oorspronkelijke bedrag. CIAPC heeft zich vervolgens teruggetrokken en zegt tevreden te zijn met het behaalde resultaat.  

Volgens de vader heeft het meisje overigens een gloednieuwe MacBook Pro gekregen van een buitenstaander die meeleefde met het meisje.

[Via: Torrentfreak]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten