Trainen voor Winterspelen met slim schaatspak Samsung 2018-01-05T10:58:39

HP roept laptops met brandgevaarlijke accu terug

Review: Dell Inspiron 13 7000

Trainen voor Winterspelen met slim schaatspak Samsung

Trainen voor Winterspelen met slim schaatspak Samsung

In de aanloop naar de Olympische Winterspelen in februari testen twee Nederlandse schaatsers een slim schaatspak van Samsung, de SmartSuit.

Shortrackers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting trainen momenteel met dit pak, dat voorzien is van vijf sensoren. Die meten tot op de millimeter nauwkeurig hoe 'diep' de schaatsers zitten. En hoe dieper, hoe beter.

Bondscoach Jeroen Otter krijgt de informatie direct door op zijn smartphone, waarvoor Samsung een speciale app ontwikkelde. Wanneer de schaatsers dieper moeten, kan hij dat via de app aangeven. Het polsbandje dat ze dragen, gaat dan trillen.

Alleen vooraf

De SmartSuit is puur bedoeld voor trainingen, omdat dit soort technieken niet toegepast mogen worden tijdens de wedstrijd zelf. Toch is de verzamelde data in dit stadium al erg waardevol, omdat eerder puur op gevoel werd afgegaan.

In onderstaande video zie je het slimme schaatspak in actie.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord