© CIDimport

Tramhalte wordt laptopshop

Geplaatst: 8 augustus 2012 - 09:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:10

Redactie ID.nl

“Ik stond vanochtend bij de tramhalte en daar heb ik een laptop gekocht”. Geen belachelijke uitspraak meer, want deze week kan het bij een tramhalte aan het Amsterdamse Leidseplein.

HP heeft als promotiestunt de tramhalte voor lijn 1, 2 en 5 omgetoverd tot een heuse HP Spectre Store, waar je een ultrabook van 1500 euro kunt kopen. Grote voorraden zijn er niet, de exemplaren zijn elders in een echte winkel ondergebracht, maar de demonstratiemodellen aan weerszijden van de tramhalte zijn echt en staan achter gorillaglass. Niet helemaal toevallig, want de ultrabooks zijn grotendeels ook van dit harde materiaal gemaakt. Van 10:00 tot 21:00 uur is er een week lang, vanaf vandaag, een verkoopster (en een beveiliger) aanwezig om klanten op te vangen. Die zijn er aan de lopende band, want de plek is gewoon ook als tramhalte in gebruik.

Tramhalte wordt laptopshop-16478113

© CIDimport

Ultrabook winnen

Elke dag is er een HP Spectre ultrabook te winnen, daarvoor moet je de QR-code die op de halte staat scannen. Je komt dan op de site van HP Spectre terecht en na invullen van naam en e-mailadres levert dat een code op die je vervolgens op het touchscreen in de halte kunt invoeren. Je ziet dan direct of je hebt gewonnen.

Apple Store

Saillant detail is dat de HP Spectre Store schuin tegenover de Apple Store is gesitueerd. Dat is volgens de pr van HP geen bewuste keuze geweest. HP wilde alleen een drukbezochte plek die goed zou opvallen.

De ultrabooks van HP zijn al langer ook via Bol.com en Dixons te koop.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten