© CIDimport

Translink zoekt Fraude-manager

Geplaatst: 26 januari 2011 - 10:54

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:01

Redactie ID.nl

Het kan u gisteren niet zijn ontgaan: het NOS-journaal onthulde hoe een medewerker van de SP en een journalist van PC-Active al enige tijd gebruik maakten van een gekraakte OV-chipkaart.

Het kan u gisteren niet zijn ontgaan: het NOS-journaal onthulde hoe een medewerker van de SP en een journalist van PC-Active al enige tijd gebruik maakten van een gekraakte OV-chipkaart. De reportage was een vervolg op de eerdere onthulling van PC-Active dat de OV-kaart heel eenvoudig te kraken is, waarna de kraker er gratis mee kan reizen.
Hoewel een woordvoerster van Trans Link Systems - makers van de kaart - het nieuws schouderophalend afdeed met de mededeling dat de medewerker van de SP en de journalist zullen worden vervolgd, is het bedrijf intern klaarblijkelijk minder luchthartig. Op www.translink.nl toont de pagina vacactures dat deze joint-venture van verschillende vervoersmaatschappijen op zoek is naar a) een tester en b) een Security Officer en Fraude Manager. De laatste moet volgens de functie-omschrijving "toezicht houden op de werking van het beveiligingsbeleid van de OV-chipkaart en de implementatie hiervan".
Gezien het gemak waarmee de chipkaart inmiddels kan worden gekraakt, ligt er voor beide een flinke uitdaging, zoals dat in het jargon heet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten