Translink zoekt Fraude-manager 2013-11-04T16:38:52

Comic Sans lettertype helpt scholieren onthouden

Windowstool voor kraken OV-chipkaart uitgelekt

Translink zoekt Fraude-manager

Translink zoekt Fraude-manager

Het kan u gisteren niet zijn ontgaan: het NOS-journaal onthulde hoe een medewerker van de SP en een journalist van PC-Active al enige tijd gebruik maakten van een gekraakte OV-chipkaart.

Het kan u gisteren niet zijn ontgaan: het NOS-journaal onthulde hoe een medewerker van de SP en een journalist van PC-Active al enige tijd gebruik maakten van een gekraakte OV-chipkaart. De reportage was een vervolg op de eerdere onthulling van PC-Active dat de OV-kaart heel eenvoudig te kraken is, waarna de kraker er gratis mee kan reizen.
Hoewel een woordvoerster van Trans Link Systems - makers van de kaart - het nieuws schouderophalend afdeed met de mededeling dat de medewerker van de SP en de journalist zullen worden vervolgd, is het bedrijf intern klaarblijkelijk minder luchthartig. Op www.translink.nl toont de pagina vacactures dat deze joint-venture van verschillende vervoersmaatschappijen op zoek is naar a) een tester en b) een Security Officer en Fraude Manager. De laatste moet volgens de functie-omschrijving "toezicht houden op de werking van het beveiligingsbeleid van de OV-chipkaart en de implementatie hiervan".
Gezien het gemak waarmee de chipkaart inmiddels kan worden gekraakt, ligt er voor beide een flinke uitdaging, zoals dat in het jargon heet.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord