Travestieten mogen weer met eigen naam op Facebook

© CIDimport

Travestieten mogen weer met eigen naam op Facebook

Geplaatst: 2 oktober 2014 - 07:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:31

Redactie ID.nl

Facebook heeft zijn excuses aangeboden aan travestieten, omdat die op de site alleen actief mochten zijn onder hun eigen naam. Dat kwam het sociale netwerk op veel kritiek te staan, maar Facebook heeft verbetering beloofd. Travestieten mogen nu met hun eigen naam op Facebook.

De site gaat daarvoor zijn authenticatiesysteem aanpassen, zegt een topman van het bedrijf. Ook biedt Facebook zijn excuses aan, omdat het volgens hen niet de bedoeling was om te discrimineren.

Echte naam gebruiken

Facebook kwam de afgelopen weken onder vuur te liggen door zijn 'echte-namenbeleid'. De site wil dat gebruikers alleen hun echte naam gebruiken, om zo relevanter te zijn voor adverteerders. Dat beleid werkte echter niet voor transseksuelen, die naast hun geboortenaam vaak gebruik maken van een pseudoniem - soms om herkenning te voorkomen, maar ook omdat zij niet met hun echte naam door het leven willen.

Accounts geblokkeerd

De afgelopen weken werden ineens honderden accounts van travestieten geblokkeerd omdat ze niet hun eigen naam gebruikten. Volgens product-manager Chris Cox van Facebook kwam dat omdat één iemand alle accounts als nep te rapporteren. Dat die meldingen 'vals' waren, werd niet door Facebook opgemerkt.

'Huidige systeem werkt'

Cox zegt dat het huidige systeem van Facebook goed werkt. "Met lidmaatschapskaarten of bibliotheekpassen identificeren we onze gebruikers al 10 jaar, en dat werkte goed. We willen dat mensen de op Facebook de naam kunnen gebruiken die ze iedere dag gebruiken. Voor iemand die zich Sister Roma of Lil Miss Hot Mess noemt, geldt dat ook."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten