Trend Micro-werknemer verkocht klantgegevens aan criminelen 2019-11-06T15:15:36

Review: Logitech G MX518

PowerPoint: Animatie bij grafieken

Trend Micro-werknemer verkocht klantgegevens aan criminelen

Trend Micro-werknemer verkocht klantgegevens aan criminelen

Sommige klanten van Trend Micro zijn telefonisch benaderd door oplichters, nadat die hun klantgegevens in handen hadden gekregen. Niet door een hack, maar via een medewerker van de antivirus-firma.

Deze werknemer had toegang tot de klantendatabase van het beveiligingsbedrijf en speelde de data door aan cybercriminelen. Namen, mailadressen en in bepaalde gevallen ook telefoonnummers van meer dan 120.000 Trend Micro-klanten zijn op deze manier in verkeerde handen terechtgekomen. Het betrof verder gelukkig geen betaalgegevens zoals creditcardinformatie.

Onderzoek

In augustus kwamen de eerste klachten binnen van klanten die door de oplichters benaderd werden. Het bedrijf ging op onderzoek uit maar ontdekte pas vorige maand dat het 'lek' uit de eigen gelederen voortkwam. De persoon in kwestie is inmiddels ontslagen en Trend Micro heeft met alle benadeelde klanten contact opgenomen.

En nu?

Onbekend is nog wie nu precies de gegevens in handen heeft. Het is dan ook niet uitgesloten dat Trend Micro-klanten alsnog schimmige telefoontjes kunnen ontvangen. De firma benadrujt zelf nooit zomaar op te bellen. Een argument dat Microsoft overigens ook vaak aanhaalt in de strijd tegen helpdesk-oplichters.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord