Treurigste dag op Twitter na schietpartij Las Vas Vegas 2017-10-04T12:17:24

Microsoft koopt sociaal virtual reality-platform AltspaceVR

Synfig Studio: basics 2D-animeren

Treurigste dag op Twitter na schietpartij Las Vas Vegas

Treurigste dag op Twitter na schietpartij Las Vas Vegas

De recente schietpartij in Las Vegas zorgde voor veel verdriet, niet alleen in het echte leven maar ook op sociale media. Nog niet eerder was de sfeer zo bedrukt op Twitter als afgelopen maandag.

Dat feitje is gemeten door de Hedonometer, een online tool die 'de gemiddelde blijdschap op Twitter' meet. Dat wordt al gedaan sinds 2008. Het blijdschapspeil krijgt daarbij een cijfer, en de laagste meting heeft nu een score van 5,77. Bij de schietpartij vielen deze week 59 doden. Een 64-jarige man opende met automatische wapens het vuur op festivalgangers vanaf een hoger gelegen hotelkamer. 

Online rouw

Nog niet eerder vielen er zoveel doden en gewonden bij een schietincident in de Verenigde Staten, en Twitter-gebruikers waren gezamenlijk nog niet eerder zo verdrietig. Andere dagen van massale Twitter-rouw waren er ten tijde van de schietpartij in Orlando (5,84), en ook treurden velen op de dag dat Donald Trump werd verkozen tot de nieuwe president van de VS (5,87).

Blijdschap op andere dagen

Gelukkig meet de Hedometer ook de mooie momenten. Zo zijn we het meest blij tijdens kerst. Eerste kerstdag 2016 staat te boek als de gelukkigste dag op Twitter tot op heden, met een score van 6,26. Feestdagen in z'n algemeen scoren daarnaast altijd goed, zoals ook Thanksgiving en moederdag. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord