Trojan steelt passwords van spelers World of Warcraft

© CIDimport

Trojan steelt passwords van spelers World of Warcraft

Geplaatst: 3 mei 2006 - 08:05

Aangepast: 19 september 2022 - 12:41

Redactie ID.nl

Er waart weer een nieuwe Trojan rond in computerland. Trojan-PSW.Win32.WOW.x, zoals het beestje heet, heeft het gemunt op deelnemers aan de online game World of Warcraft. Hij probeert hun inloggegevens te stelen -- en deactiveert en passant ook antivirus- en firewallsoftware op computers van getroffen gebruikers.

Trojan steelt passwords van spelers World of Warcraft

Er waart weer een nieuwe Trojan rond in computerland. Trojan-PSW.Win32.WOW.x, zoals het beestje heet, heeft het gemunt op deelnemers aan de online game World of Warcraft. Hij probeert hun inloggegevens te stelen -- en deactiveert en passant ook antivirus- en firewallsoftware op computers van getroffen gebruikers. In World of Warcraft gaan grote sommen geld. Virtuele goederen worden namelijk verhandeld tegen écht geld. Zodra een hacker de inloggegevens van een speler heeft, kan hij al diens virtuele goederen doorsluizen naar zijn eigen account en daarna op een zogenaamde Gaming Currency Exchange-site verzilveren.

Het bedrijf dat de Trojan ontdekte, MicroWorld, vindt het niet vreemd dat juist deze groep – online gamers – het doelwit is van de hackers. “Onder de spelers bevinden zich veel tieners, die sowieso veel bestanden uitwisselen, bijvoorbeeld via de mail of p2p-programma’s.”

De Trojan verspreidt zich – uiteraard – per mail en p2p, maar ook door pop-ups op dubieuze game-sites.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten