Turkije kijkt weer YouTube 2013-11-04T16:40:04

Windows 8 te besturen met handgebaren?

Microsoft deelt 90.000 exemplaren van Phone 7 uit

Turkije kijkt weer YouTube

Turkije kijkt weer YouTube

Sinds mei 2008 is YouTube in de ban gedaan door de Turkse regering omdat er filmpjes op stonden van de nationale held Mustafa Kemal Ataturk die als beledigend werden ervaren.

Sinds mei 2008 is YouTube in de ban gedaan door de Turkse regering omdat er filmpjes op stonden van de nationale held Mustafa Kemal Ataturk die als beledigend werden ervaren. De gewraakte filmpjes zijn nu van YouTube afgehaald waardoor de Turken gewoon weer YouTube mogen kijken.

YouTube claimt de filmpjes niet zelf verwijderd te hebben of enige vorm van censuur te hebben toegepast om de Turkse regering er toe te zetten de website uit de ban te halen. Volgens YouTube heeft een derde partij de filmpjes verwijderd na klachten over copyright schending.

Veel mensen waren niet blij dat YouTube in de ban was gedaan waaronder de Turkse president Abdullah Gul die zijn beklag al eens had gedaan via Twitter.

Het opheffen van het verbod heeft als bijkomend voordeel dat de toetreding tot de EU weer een stapje dichterbij is aangezien de strenge internet wetten de EU een doorn in het oog is.

Het censuurbeleid van Turkije richtte zich aanvankelijk op het verbieden van porno en inhoud die schadelijk kan zijn voor kinderen. Op dit moment zijn 5.000 websites in de ban gedaan door de Turkse regering.

[Via The Inquirer]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord