Turkse hacker voert grootste hackaanval ooit uit

© CIDimport

Turkse hacker voert grootste hackaanval ooit uit

Geplaatst: 19 mei 2006 - 11:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:08

Redactie ID.nl

Gisteren deed de Turkse hacker Iskorpitx de grootste hackaanval ooit. Hij wist meer dan 21.549 websites in één keer te hacken. Op alle gehackte websites plaatste hij een boodschap en een afbeelding van de Turkse vlag met daarop het gezicht van Ataturk, de oprichter van het moderne Turkije. Iskorpitx begon in 2003 met het hacken van websites.

Turkse hacker voert grootste hackaanval ooit uit

Gisteren deed de Turkse hacker Iskorpitx de grootste hackaanval ooit. Hij wist meer dan 21.549 websites in één keer te hacken. Op alle gehackte websites plaatste hij een boodschap en een afbeelding van de Turkse vlag met daarop het gezicht van Ataturk, de oprichter van het moderne Turkije. Iskorpitx begon in 2003 met het hacken van websites. Hij was de eerste Turkse hacker die een boodschap achterliet op de door hem gehackte websites. Hij heeft meer dan 117.000 websites gehackt, waaronder websites van de Turkse overheid.

Iskorpitx is binnen de Turkse hackergemeenschap een beroemdheid en jonge Turkse hackers proberen hem na te doen. Hierdoor is Turkije het wereldwijde centrum van ‘defacing’-hackers (hackers die een boodschap achterlaten) geworden.

Volgens insiders is Iskorpitx 45 jaar oud en soms wordt hij geholpen door een andere Turkse hacker, genaamd ‘senior cracker’, die 42 jaar oud is.

De meeste boodschappen die Turkse hackers op websites achterlaten zijn van Islamitische aard. Het lijkt erop dat een godsdienstige overtuiging niet de belangrijkste motivatie is van Iskorpitx.


Meer informatie

: overzicht van de gehackte websites

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten