TV-serie half jaar voor uitzenddatum gelekt op torrentsites

© CIDimport

TV-serie half jaar voor uitzenddatum gelekt op torrentsites

Geplaatst: 25 mei 2015 - 07:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:29

Redactie ID.nl

De eerste aflevering van de Amerikaanse televisieserie Supergirl is nu al te vinden op illegale downloadsites. Uitzonderlijk is daarbij dat deze eigenlijk pas in november wordt uitgezonden op tv. Internetpiraten hebben de filmbeelden een half jaar van tevoren in handen te krijgen.

De aflevering lekte in twee formaten, een sd-versie van krap 400 MB en een hd-versie van 1,4 GB. Beide zijn waarschijnlijk online gezet door dezelfde personen, die onder verschillende namen opereren - DIMENSION en LOL. Gezamenlijk zijn de afleveringen al meer dan 25.000 keer gedownload.

Torrentfreak merkt op dat er geen watermerk over de video's zit, wat wel gebruikelijk is wanneer films en series in vroeg stadium worden gelekt. Daarom is er mogelijk sprake van een promotiestunt van CBS, de televisiezender die Supergirl produceert.

Trend

Eerder nog lekten ook de eerste vier afleveringen van Game of Thrones, weken voordat deze eigenlijk uitgezonden zouden worden. Die bestanden hadden echter wel een lage kwaliteit, inclusief een watermerk over het beeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten