Tweedehands gedicht populair Valentijnscadeau

© CIDimport

Tweedehands gedicht populair Valentijnscadeau

Geplaatst: 13 februari 2006 - 07:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:29

Redactie ID.nl

Met nog een dag te gaan tot Valentijns-dag zoeken Nederlandse romantici naar manieren om hun lief te vertellen dat zij van hen houden.

Met nog een dag te gaan tot Valentijns-dag zoeken Nederlandse romantici naar manieren om hun lief te vertellen dat zij van hen houden. Opvallend is dat traditionele romantische gebaren als bloemen en bonbons naar de achtergrond zijn verdreven door romantische gedichten, virtuele kaartjes en smsjes.Internetzoekmachine Ilse heeft de afgelopen dagen een grote toename in zoekopdrachten met het woord 'liefdesgedicht' geconstateerd. Ook liefdes-smsjes en liefdesbrieven worden enthousiast gezocht. De zoekresultaten leiden vrijwel allemaal naar sites waar kant-en-klare liefdesverklaringen staan. Romantiek lijkt nu synoniem voor handig knip- en plakwerk.

Daarnaast zijn ook e-cards populair onder de Valentijnzoekers. In plaats van een ouderwetse kaart die zonder afzender op de deurmat ploft, verschijnt nu een beschaafd envelopje in de inbox die vertelt waar de anonieme cyberkaart opgehaald kan worden.

Vooral mannen worstelen met de vraag wat zij hun geliefde moeten geven met Valentijn. Verrassend vaak komen de zoekcombinaties Valentijn kado vriendin en Valentijn kado vrouw voor.

Toch is ouderwetse romantiek niet geheel op haar retour. Uit de zoekresultaten blijkt ook dat partners elkaar graag verwennen met een romantisch weekendje weg, en ook een dinertje bij kaarslicht is favoriet voor Valentijnsdag.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten