Tweet verraadt geslacht gebruiker 2013-11-04T16:28:18

E-reader populair op Marktplaats

Ex-Beatle krijgt eigen straat door Facebook-actie

Tweet verraadt geslacht gebruiker

Tweet verraadt geslacht gebruiker

Onderzoekers hebben een algoritme ontwikkeld waarmee het geslacht van de schrijver van een tweet is te achterhalen. Ze kijken daarbij naar specifieke woorden in een tweet.  In 66% van de gevallen weet het algoritme het geslacht goed te raden op basis van een enkele tweet.

Wanneer alle tweets van een gebruiker worden doorzocht, gaat de nauwkeurigheid omhoog en weet het algoritme in maar liefst 75% te scoren. Wanneer er alleen naar de omschrijving van de gebruiker werd gekeken, kon het algoritme in 71% van de gevallen het geslacht goed raden, op basis van de gebruikersnaam was dit 77% en een combinatie van alle vier de velden en de tweet kon met 92% zekerheid worden vastgesteld wat het geslacht van de twitteraar was.

‘Haat’ typisch vrouwenwoord

Vrouwen gebruiken vaak smilies en uitroeptekens en gebruiken vaak woorden als ‘chocolade’, ‘baby’, ‘slaap’ en ‘haat’. Ook populaire afkortingen als LOL (Laugh out Loud) en OMG (Oh My God)  worden vaker gebruikt door vrouwen. Bij mannen zijn veel minder kenmerkende elementen te vinden. Typerend voor tweets van mannen zijn het gebruik van de woorden ‘http’ en ‘google’

tweet woorden

Mijn bier en mijn yoghurt

Ook aan dezinsconstructie waar ‘mijn’ in voorkomt, kan worden afgeleid of het om een man of vrouw gaat. Ietwat voor de handliggende voorbeelden zijn natuurlijk ‘mijn man’ en ‘mijn vrouw’ maar waar mannen vaak te herkennen zijn aan de combinatie ‘mijn bier’  zijn vrouwen weer te herkennen aan ‘mijn yoghurt’.

Politieke getinte tweets

De politieke voorkeur van de Amerikaanse twitteraars kanook worden voorspeld op basis van bepaalde woorden. Het gebruik van woorden als yoga, vegetarisme en de Los Angeles Lakers (basketbalteam) duiden op een democraat, woorden als Walmart (supermarkt), wapens en LSU (Louisiana State University) duiden op een republikein.

[Via: DigitalTrends]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord