'Twintig internetballonnen per dag de lucht in' 2014-11-21T14:00:19

Google News wordt persoonlijker

Hoe verander je de standaard-zoekmachine in je browser?

'Twintig internetballonnen per dag de lucht in'

Google is blij met voortgang

'Twintig internetballonnen per dag de lucht in'

Volgens Google gaat het voor de wind met het Loon-project, waarbij internet-uitzendende ballonnen de stratosfeer in worden gezonden. Door gespecialiseerde opblaasmachines is het al mogelijk om zo twintig ballonnen per dag omhoog te sturen.

Met de ballonnen wil Google internet brengen naar plekken waar dat nu nog moeilijk is, zoals derdewereldlanden. Vorig jaar begonnen de eerste tests, en inmiddels kunnen de ballonnen al honderd uur onafgebroken in de lucht blijven. Dat is tien keer langer dan een jaar geleden, aldus Google.

Inmiddels is ook duidelijk dat de ballonnen minder snel kapot gaan, wanneer de ballonbouwers hele zachte sokken dragen tijdens de productie ervan. Door de verminderde wrijving wordt de kans op zwakke plekken in het tere materiaal kleiner.

Drie miljoen

Ook hebben de ballonnen ondertussen al drie miljoen kilometer afgelegd. Ze hangen op twintig kilometer hoogte, waardoor vliegtuigen er geen last van hebben.

Door ze te laten stijgen en dalen, wordt aangestuurd op luchtstromen. Die zijn nodig om de ballonnen te verplaatsen. De energie wordt geleverd door zonnepanelen. 

Kapers op de kust

Google is niet de enige die experimenteert met internet via het luchtruim. Facebook werkt aan een soortgelijk project. Het sociale netwerk stuurt geen ballonnen in de lucht, maar wel drones die zo groot zijn als een Boeing 747.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord