Twintig miljoen mobieltjes in Nederland

Annemarie Korevaar
Door | Nieuws |

In 2000 waren er in Nederland minder dan 10 miljoen mobiele telefoonaansluitingen. Inmiddels staat de teller op 20 miljoen: dat is een groei van 100% in negen jaar! Het is één van de opvallende cijfers uit het kwartaalrapport van TNO over ontwikkelingen op de telecom- en ICT-markt, in opdracht van Economische Zaken.

Twintig miljoen mobieltjes in Nederland

In 2000 waren er in Nederland minder dan 10 miljoen mobiele telefoonaansluitingen. Inmiddels staat de teller op 20 miljoen: dat is een groei van 100% in negen jaar!

Het is één van de opvallende cijfers uit het kwartaalrapport van TNO over ontwikkelingen op de telecom- en ICT-markt, in opdracht van Economische Zaken. Uit het rapport blijkt ook dat de smartphone aan een opmars bezig is en dat inmiddels zo'n 20% van de mobiele telefonieaansluitingen geschikt is om gebruik te maken van het 3G-netwerk. Het totaal aantal vaste telefoonaansluitingen blijft vrij constant op 5,8 miljoen aansluitingen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus