Twitch haalt 100 miljoen kijkers per maand binnen

© CIDimport

Twitch haalt 100 miljoen kijkers per maand binnen

Geplaatst: 30 januari 2015 - 08:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:28

Redactie ID.nl

Gamestreamingdienst Twitch heeft meer dan 100 miljoen unieke kijkers per maand. Dat maakt de dienst zelf bekend op zijn website, naar aanleiding van de gegevens die het verzamelde over 2014. Twitch maakt het mogelijk voor mensen om mee te kijken terwijl iemand anders een game speelt. De gamestreamingdienst begon in juni 2011 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste ter wereld.

Het jaaroverzicht van Twitch is hier te bekijken.
 

Globale uitbreiding

Twitch werkt hard aan zijn uitbreiding. Zo groeide de dienst in 2014 enorm in landen als Litouwen, Indonesië, Ierland en Turkije. De website van Twitch is op dit moment ook beschikbaar in 24 verschillende talen, waaronder het Nederlands.


Ook binnen landen waar Twitch al vrij toegankelijk was, blijft de streamingdienst zoeken naar nieuwe manieren om zijn publiek te bereiken. Onder andere de PS4, de Xbox One, de Chromecast, iOS, Android en de Amazon TV ondersteunen Twitch.

Films en muziek

Eerder breidde Twitch zijn aanbod verder uit tot het aanbieden van films en muziek. Zo werd het voor gamers mogelijk om rechtenvrije muziek uit de Twitch-bibliotheek af te spelen tijdens het streamen van een game. Ook heeft Twitch speciale filmweken en specials waar documentaires en films te bekijken zijn via een stream.

Populariteit

In 2014 werd Twitch overgenomen door Amazon voor een bedrag van 970 miljoen dollar. De immense populariteit van gamestreaming werd ook waargenomen door videosite YouTube en digitale gameshop Steam die beide een eigen gamestreamingdienst startte.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten