© CIDimport

Twitter in ban van Iran

Geplaatst: 16 juni 2009 - 09:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 15:18

Redactie ID.nl

Alle ogen van de wereld zijn gericht op Iran. En hoewel de Raad van Hoeders heeft besloten dat de stemmen herteld zullen worden, lijkt het erop dat de onlusten voorlopig nog niet voorbij zullen zijn, omdat oppositieleider Mir Hossein Mousavi een hertelling niet genoeg vindt, maar nieuwe verkiezingen eist.

Alle ogen van de wereld zijn gericht op Iran. En hoewel de Raad van Hoeders heeft besloten dat de stemmen herteld zullen worden, lijkt het erop dat de onlusten voorlopig nog niet voorbij zullen zijn, omdat oppositieleider Mir Hossein Mousavi een hertelling niet genoeg vindt, maar nieuwe verkiezingen eist. Op Twitter, dat gisteravond een netwerk-update uitstelde ter wille van het Iraanse volk, is goed te zien hoe zeer alle gebeurtenissen leven op internet.

Op de speciale Twitter Search-pagina kun je zien over welke tien onderwerpen wereldwijd het meet getwittert wordt. Op dit moment hebben vier van deze tien onderwerpen te maken met Iran: #Iranelection, #Tehran, #Mousavi en #Iranians.

Veel sites op internet en het gsm-verkeer worden door de Iraanse regering zoveel mogelijk afgeknepen; maar via Twitter slagen veel Iraniërs er toch nog in om contact met elkaar te onderhouden. Een voor gisteravond geplande essentiële netwerk-update is nu verschoven naar het moment dat het in Iran nacht is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten