Twitter komt met eigen video-streamingdienst Periscope

© CIDimport

Twitter komt met eigen video-streamingdienst Periscope

Geplaatst: 26 maart 2015 - 09:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:58

Redactie ID.nl

Twitter komt met een nieuwe app waarmee je live video's kunt streamen. De app heet Periscope, en lijkt wel heel erg op het populaire Meerkat. Voorlopig werkt de app alleen nog op iOS.

Persicope laat gebruikers een videostream beginnen via Twitter. Andere gebruikers kunnen dan live meekijken.

Selectief streamen

Periscope maakt het mogelijk om streams alleen aan bepaalde personen te laten zien. Streams worden automatisch opgeslagen, maar het is ook mogelijk om de streams alleen live te bekijken en later niet te bewaren.

Populair

Twitter kocht het bedrijfje Periscope een aantal weken geleden op. Periscope is een dienst die Twitter in zijn eigen service wil integreren. Live-videostreamen wordt door de groeiende capaciteit van mobiel internet steeds makkelijker en toegankelijk voor veel mensen.

Meerkat

Periscope heeft erg veel weg van Meerkat, een andere livestreaming-app die plotseling razend populair werd. Meerkat kan ook video's live uitzenden en laat dat ook alleen via Twitter doen.

iOS

Voorlopig is Periscope als aparte app te downloaden in de App Store. Er is nog geen Android-versie beschikbaar, al zeggen de ontwikkelaars daar wel een te werken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten