Twitter laat gebruikers foto's taggen

© CIDimport

Twitter laat gebruikers foto's taggen

Geplaatst: 27 maart 2014 - 05:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:54

Redactie ID.nl

Twitter maakt het vanaf vandaag mogelijk om andere personen te taggen in een foto. De functie, die ook wat op die van Facebook lijkt, wordt vanaf vandaag uitgerold voor gebruikers.

Met de nieuwe functie kunnen gebruikers tot wel 10 andere personen in een tweet taggen. De getagde persoon krijgt dan ook een melding via de app of de website van de microblogdienst.

140 tekens

Maar het is niet de enige aanpassing van de fotofunctionalilteit van de website. Zo kunnen er nu tot wel 4 foto's aan een tweet worden toegevoegd, zonder dat dat ten koste gaat van de 140 tekens die een Twitter-bericht lang is. Tot nu toe konden ook foto's worden toegevoegd, maar dat kostte dan wel een flink aantal tekens. Als er meerdere foto's bij een tweet zaten, bleef er maar weinig ruimte over voor meer tekst.

Meer als Facebook

Met de nieuwe functie probeert Twitter de sociale aspecten van het netwerk te vergroten. Twitter is voor veel nieuwe gebruikers nog te technisch en overweldigend, en het mist de sociale componenten die Facebook ook heeft. Daarom heeft Twitter moeite nieuwe gebruikers te winnen, en ook om ze te houden. Het taggen van vrienden moet het netwerk aantrekkelijker maken voor mensen die ook Facebook gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten