Twitter past interface drastisch aan

© CIDimport

Twitter past interface drastisch aan

Geplaatst: 9 december 2011 - 09:33

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:48

Redactie ID.nl

Twitter lanceert een nieuwe versie van zowel zijn webapplicatie als de mobiele apps voor Android en iOS.

Twitter lanceert een nieuwe versie van zowel zijn webapplicatie als de mobiele apps voor Android en iOS. Het nieuwe design ziet er wat strakker uit en het wordt makkelijker te volgen wat je interessant vindt.
Twitter moet wel een hete adem van de anders sociale media als Facebook en Google+ in de nek voelen en voelt kennelijke de noodzaak om te vernieuwen. De laatste grote verandering van Twitter vond plaats eind 2010. De nu geïntroduceerde versie is voor mobiele apps nu al beschikbaar. De webversie zal de komende tijd worden uitgerold.
Een van de doelstellingen van de nieuwe vormgeving is dat verschillende verschijningsvormen van Twitter hetzelfde gebruiksgevoel geven met dezelfde iconen. Zo wordt ook het uiterlijk van de populaire Twitterapplicatie Tweetdeck aangepast.
Nieuw in de webversie is dat de rechterkolom met informatie nu naar links is verplaatst en overzichtelijk in blokken ingedeeld. De berichten zelf staan nu links. In alle versies zijn nu drie keuzeknoppen prominent beschikbaar: Startpagina (home), @contact en #ontdekken. Via ‘ik’ kom je snel op je eigen profielpagina waar je alle informatie over je account en instellingen eenvoudig kunt bereiken.
In de nieuwe layout wordt het eenvoudiger om foto’s en videos binnen de applicatie te bekijken. Via #ontdekken kun je snel een zoekwoord of een hashtag invoeren om snel de gewenste onderwerpen te vinden of de trending topics doornemen.
Bekijk ook onderstaande introductievideo:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten