Twitter Radar: Buienradar via Twitter

© CIDimport

Twitter Radar: Buienradar via Twitter

Geplaatst: 14 februari 2013 - 10:52

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:42

Redactie ID.nl

Pool Worldwide heeft Twitter Radar ontwikkeld waarmee het mogelijk is om op basis van tweets het weer in Nederland in kaart te brengen.

Op Twitter Radar kun je via de knoppen die regen, zon, sneeuw, regenboog aangeven op de kaart zien waar dit weer zich voordoet in Nederland. Via tweets kun je met die woorden aangeven wat voor weer het op jouw locatie is (wel locatiebepaling aanzetten). Hoe vaker er over het weer wordt getwitterd, des te beter het beeld van het weer in Nederland. Dus vooral bij extreem weer, waarbij mensen veel over het weer twitteren, geeft het een goed beeld. Toch stellen de ontwikkelaars wel dat Radar zich nog in een betafase bevindt en ze daarom niet verantwoordelijk zijn voor een nat pak of bevroren vingers, zo valt op de website te lezen. Zo zien we op de kaart ook meldingen van mensen die zeggen dat er nog geen 'sneeuw' te zien is maar dat wordt dan wel als vlokje op de kaart weergegeven.

Twitter Radar: Buienradar via Twitter-16359258

© CIDimport

Hoewel nu enkel het weer wordt weergegeven is het ook mogelijk om dit systeem voor andere doeleinden te gebruiken. Zo werd in 2010 al door het homopatische bedrijf A. Vogel de griep in Nederland in kaart gebracht via Twitter. Daar zijn ze een jaar later weer van afgestapt omdat Google Trends dit nu ook bijhoudt. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten