Twitter treedt harder op tegen online pesterijen

© CIDimport

Twitter treedt harder op tegen online pesterijen

Geplaatst: 12 maart 2015 - 09:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:07

Redactie ID.nl

Twitter heeft zijn regels aangescherpt: het is voortaan expliciet niet meer toegestaan om intieme foto's en video's van anderen te plaatsen zonder dat diegene daar toestemming voor heeft gegeven.

De nieuwe regelgeving is vandaag ingegaan en is een antwoord op nieuwe wetten rond zogenaamde 'wraakporno,' die in telkens meer landen worden ingevoerd. Twitteraars die dergelijke content posten kunnen hun account behouden als ze de beelden weer van hun profiel verwijderen. Doen ze dat niet, dan riskeren ze van het sociale netwerk te worden verbannen.

Naast erotisch getint materiaal is het al langer niet langer toegestaan om privégegevens van anderen zonder nadrukkelijke toestemming te verspreiden. Denk daarbij aan creditcardnummers, adresgegevens of burgerservicenummers.

Identificeren

Twitter-gebruikers die beschamende foto's van zichzelf tegenkomen en ze weg willen hebben, moeten zich wel kunnen identificeren voordat Twitter stappen onderneemt. Het sociale netwerk wil eerst weten of diegene wel degelijk de persoon in de beelden is.

Mogelijk komt er ook een filter, dat identieke foto's op het netwerk kan herkennen en ze automatisch offline haalt. Zo wordt verspreiding van het materiaal tegen gegaan.

Vorige maand nog gaf Twitter-topman Dick Costolo toe dat zijn sociale netwerk te gemakkelijk wordt misbruikt door online pestkoppen. Zijn redenatie: het moet er zo langzamerhand eens afgelopen zijn met scheldpartijen en doodsbedreidingen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten