© CIDimport

Ubuntu tablet begin 2014

Geplaatst: 21 februari 2013 - 08:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:39

Redactie ID.nl

Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, kwam al met Ubuntu voor smartphones maar breidt dat nu uit met Ubuntu op tablets. In 2014 worden de eerste Ubuntu tablets verwacht.

In Londen liet Canonical de nieuwe interface in Londen zien. “Onze familie van interfaces schaalt nu op alle schermen. Je smartphone kan dus een tablet-, pc- of tv-ervaring aanbieden wanneer je hem dockt,” zegt Mark Shuttleworth. Volgens de oprichter van Canonical is dit soort convergentie de toekomst van ‘personal computing’.

Ubuntu tablet begin 2014-16358865

© CIDimport

Ubuntu voor tablets belooft volwaardige mogelijkheden om te multi-tasken. Zo kun je gelijktijdig een smartphone-app en tablet-app op je scherm tonen en met drag-and-drop de inhoud van de ene naar de andere app verplaatsen. Canonical wil de tablet ook interessant maken voor zakelijke gebruikers en heeft beveiliging dan ook hoog op de agenda staan. Android wordt veel geplaagd door malware en die kant wil Canonical met Ubuntu voor tablets zeker niet op. Het besturingssysteem biedt volledige encryptie van je data en persoonlijke gegevens en ondersteunt ook meerdere accounts op dezelfde tablet.

Ubuntu tablet begin 2014-16358866

© CIDimport

Magic Edges

Net als bij Windows 8 gebruikt de tabletinterface van Ubuntu menu’s en navigatiemogelijkheden die verborgen zitten onder de randen van het scherm. Canonical noemt dat ‘magic edges’. Ook ondersteunt het stembediening. De interface is geschikt voor schermgroottes van 6 tot 20 inch en resoluties van 100 tot 450 ppi (pixels per inch).

Vandaag testversie voor ontwikkelaars, Ubuntu tablet in 2014

Vandaag komt een testversie voor ontwikkelaars uit, samen met installatie-instructies voor op de Nexus 7 en Nexus 10. De eerste echte Ubuntu tablets worden begin 2014 verwacht.

[Via: ZDNet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten