Uit de oude digitale doos 2013-10-10T14:33:40

Surfbesmetting groeiend probleem

De virus top tien van maart

Uit de oude digitale doos

Uit de oude digitale doos

Vroeger, in de tijd dat fotograferen alleen nog analoog gebeurde, had je het als fotograaf makkelijk. Je ging naar de fotozaak en kocht óf een zwartwit-rolletje, óf een kleurenrolletje. In het digitale tijdperk heb je die keuze niet meer. Foto's worden standaard in kleur op de memorycard opgeslagen.

Vroeger, in de tijd dat fotograferen alleen nog analoog gebeurde, had je het als fotograaf makkelijk. Je ging naar de fotozaak en kocht óf een zwartwit-rolletje, óf een kleurenrolletje. In het digitale tijdperk heb je die keuze niet meer. Foto's worden standaard in kleur op de memorycard opgeslagen. Wie artistiek zwart-wit wil fotograferen, moet naderhand met bijvoorbeeld PhotoShop allerhande fratsen uithalen voor het beoogde resultaat. Aan dat gemodder is nu een einde gekomen.

De Amerikaanse firma Trustful komt namelijk met een speciale memorycard die foto's meteen opslaat in zwart-wit. Daarbij zorgt meegebakken software op het kaartje ervoor dat witbalans, helderheid en scherpstelling meteen optimaal worden toegepast. De Nostalgic Memory Card, die zijn première beleeft in de Verenigde Staten, komt op de markt in drie verschillende capaciteiten: 128, 256 en 512 MB. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar omdat er geen kleuren gebruikt worden, kunnen de foto’s sterk gecomprimeerd weggeschreven worden. Voorlopig komen er alleen SD-kaartjes op de markt, later ook Compact Flash, om aan de grote vraag binnen het professionele segment te voldoen.

Computer Idee mag een twintigtal 512 MB-kaartjes weggeven. Wilt u daarvoor in aanmerking komen, klik dan hier en vul het formulier in.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord