Uitrol 4G verloopt voorspoedig bij KPN

© CIDimport

Uitrol 4G verloopt voorspoedig bij KPN

Geplaatst: 19 juni 2013 - 05:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:46

Redactie ID.nl

KPN heeft flink de vaart in bij het uitrollen van zijn 4G-netwerk. Begin volgend jaar wordt in Nederland een dekking bereikt van bijna 100 procent. Dat is eerder dan verwacht.

Amsterdam en omgeving had afgelopen 4 februari de primeur door als eerste stad een volledige 4G-dekking te hebben. Na Den Haag kreeg Rotterdam op 27 mei als derde stad ook volledige 4G-dekking.

Nog sneller

Alhoewel de uitrol voorspoedig verloopt, moet het volgens KPN nog sneller. Het telecombedrijf zet meer manschappen en materieel in om het proces te bespoedigen. Aan het eind van deze maand zal 50 procent van de Nederlandse bevolking de beschikking hebben over 4G. Aan het eind van dit jaar moet dat 80 procent zijn. Eerder deze maand maakte KPN ook al bekend nieuwe abonnementen te zullen aanbieden die vooral om data draaien.

Door deze versnelling zal de (bijna) 100 procent dekking al aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 bereikt worden. KPN heeft dan als eerste de beschikking over een 4G-netwerk met landelijke dekking.

Spectrums gecombineerd

KPN maakt gebruik van een combinatie van het 800 MHz-, 1800 MHz- en 2600 MHz-spectrum om het snelle mobiele internet te realiseren voor zijn Nederlandse klanten. De 800 MHz-band zal gebruikt worden om een beter bereik te realiseren in gebouwen en dergelijke. De andere banden zullen worden ingezet voor het waarborgen van een groter bereik en hogere capaciteit.

Via: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten