‘Uitrol iTunes Radio gaat begin 2014 verder’

© CIDimport

‘Uitrol iTunes Radio gaat begin 2014 verder’

Geplaatst: 9 oktober 2013 - 07:26

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Apple’s nieuwe streamingdienst voor muziek, iTunes Radio, komt in het begin van 2014 naar verschillende landen buiten de Verenigde Staten. De gratis radiodienst is momenteel alleen nog beschikbaar voor consumenten met een Amerikaanse iTunes-account.

Met de recente uitrol van Apple’s nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 7 en muziekprogramma iTunes 11.1 werd ook de gratis streamingdienst iTunes Radio onthuld. Aan de hand van de aankoophistorie in iTunes en de persoonlijke muziekvoorkeur van de gebruiker maakt iTunes Radio een doorlopende muzieklijst.

Nederlandse lancering blijft uit

De dienst is momenteel alleen te gebruiken voor consumenten die over een Amerikaanse iTunes account beschikken, maar volgens Bloomberg maakt Apple in het begin van 2014 iTunes Radio beschikbaar in verschillende landen: Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Vooralsnog blijft een Nederlandse introductie uit, weet Bloomberg.  

Pandora en Beats

iTunes Radio gaat in deze landen onder meer de concurrentie aan met de persoonlijke radiodienst Pandora, die in 2014 ook in Engeland en Canada wordt gelanceerd. Daarnaast komt volgend jaar ook de streamingdienst van koptelefoonfabrikant Beats Audio uit. Dit bevestigde Luke Woods, de baas van Beats, in een recent interview met The Next Web. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten