Uitvinder bouwt werkend hoverboard

© CIDimport

Uitvinder bouwt werkend hoverboard

Geplaatst: 21 oktober 2014 - 09:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:22

Redactie ID.nl

Jaren hebben we erop moeten wachten, maar volgend jaar moet er dan toch echt een hoverboard op de markt komen. Skateboarden zoals Marty McFly komt er eindelijk aan!

Een Amerikaans bedrijf genaamd Hendo is namelijk bezig een zwevend skateboard te ontwerpen, en heeft daarvoor inmiddels een crowdfunding-campagne gestart.

Maglev

Het Hendo Hoverboard werkt met 'magnetische levitatie', door motoren die een eigen magnetisch veld creëeren. Daarmee kan de Hendo Hoverboard zichzelf van de grond houden, zij het slechts een paar centimeter. Hetzelfde principe wordt ook al bij treinen gebruikt.




Het concept werkt nog niet heel goed - zo mag de bestuurder van het hoverboard nog niet over een magnetisch oppervlak worden gereden, want dan valt het board naar beneden en zit het vast aan de grond.

Huizen laten zweven

Het project is opgericht door een ingenieur, die de techniek door wil ontwikkelen om er uiteindelijk huizen mee te laten zweven. Volgens de ontwerper kan dat van pas komen bij gebieden waar zich veel aardbevingen voordoen. Hij denkt ook dat het helemaal niet vreemd is, want "als je een trein van vele duizenden kilo's omhoog kunt houden, waarom dan niet met een huis?"

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten