© CIDimport

Uitzendinggemist.nl is vernieuwd

Geplaatst: 17 mei 2006 - 05:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:08

Redactie ID.nl

Uitzending gemist.nl, de 'online videotheek' van de Publieke Omroep, is vernieuwd. Bezoekers kunnen gemakkelijker hun weg vinden op de site. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger om tussen afleveringen van programma's te surfen, kan er gezocht worden én kunnen programma's van bezoekers een waardering krijgen.

Uitzendinggemist.nl is vernieuwd

Uitzending gemist.nl, de 'online videotheek' van de Publieke Omroep, is vernieuwd. Bezoekers kunnen gemakkelijker hun weg vinden op de site. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger om tussen afleveringen van programma's te surfen, kan er gezocht worden én kunnen programma's van bezoekers een waardering krijgen. Het einde van alle nieuwe ontwikkelingen is bovendien nog lang niet in zicht.Uitzendinggemist.nl heeft vooral de afgelopen twee jaar een sterke groei doorgemaakt. Werden er begin 2004 nog tweehonderdvijftigduizend streams uitgeserveerd, aan het einde van dat jaar waren dat er al één miljoen. In 2005 verviervoudigde dat aantal zich nogmaals. Om deze groei de komende tijd op te kunnen vangen, wil de Publieke Omroep dit jaar nauwer met  de providers gaan samenwerken. Door circa 200 Gigabyte aan materiaal bij hen onder te brengen, blijft meer bandbreedte over voor de bediening van niches. ‘Moeilijke’ content die minder vaak wordt opgevraagd blijft dan centraal beschikbaar. Nog wat cijfers? Het archief van Uitzending Gemist beslaat 20,4 Terabyte. Op piekmomenten ligt de gebruikte bandbreedte tussen de 1 en de 1,2 Gigabyte.

De eerstkomende ontwikkeling binnen Uitzending Gemist is het maken van een eigen tv-kanaal op het web: Mijn Uitzending Gemist. Hierin kan de bezoeker zijn eigen programmering maken. Verder wordt de site geschikt gemaakt voor Windows Media Center. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten