Update McAfee verwijdert massaal Microsoft Excel

© CIDimport

Update McAfee verwijdert massaal Microsoft Excel

Geplaatst: 14 maart 2006 - 09:03

Aangepast: 19 september 2022 - 12:41

Redactie ID.nl

Een fout in de virusdefinities van McAfee die het bedrijf afgelopen vrijdag beschikbaar stelde, zorgde ervoor dat de antivirusprogramma's van het bedrijf het Excel aanzagen voor het W95/CTX-virus. Hierdoor werd de executable van het programma - excel.exe - massaal verwijderd.

Update McAfee verwijdert massaal Microsoft Excel

Een fout in de virusdefinities van McAfee die het bedrijf afgelopen vrijdag beschikbaar stelde, zorgde ervoor dat de antivirusprogramma's van het bedrijf het Excel aanzagen voor het W95/CTX-virus. Hierdoor werd de executable van het programma - excel.exe - massaal verwijderd. Niet alleen Excel.exe werd gezien als een virus, ook Graph.exe, twee Microsoft Office-componenten en andere software waaronder AdobeUpdateManager.exe, werden door de update geïdentificeerd als virus en prompt verwijderd. De update heeft waarschijnlijk wereldwijd duizenden executables verwijderd en was daardoor een stuk destructiever dan het originele virus.

Ongeveer 100 consumenten - particulieren en bedrijven - rapporteerden het probleem.  McAfee reageerde snel en wist binnen anderhalf uur de oude virusdefinities te herstellen. Een aangepaste update werd een uur later aan de klanten gestuurd.

McAfee heeft de oorzaak van het probleem achterhaald en het bedrijf zegt dat het eenzelfde soort ramp in de toekomst kan voorkomen.


Bron: News.com

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten